Land trip to Georgia

سفر زمینی به گرجستان

3 مرداد 1401

8 دقیقه زمان مطالعه

بدون دیدگاه

الان که دارم این سفرنامه رو می نویسم تقریبا دو هفته ای میشه که برگشتم ایران و به همین دلیل میشه گفت سفرنامه داغیه و قدیمی نیست. به نظر من هر کسی سبک سفر کردن مخصوص به خودش رو داره و من علاقه ی زیادی به سفرهای بک پکری دارم.

الان که دارم این سفرنامه رو می نویسم تقریبا دو هفته ای میشه که برگشتم ایران و به همین دلیل میشه گفت سفرنامه ی داغیه و قدیمی نیست.

به نظر من هر کسی سبک سفر کردن مخصوص به خودش رو داره و من علاقه ی زیادی به سفرهای بک پکری دارم.وقتی متوجه شدم که از تهران به تفلیس و باتومی اتوبوس مستقیم وجود داره خیلی خوشحال شدم و سریعا برنامه ی سفر رو ریختم.بلیت اتوبوس و هاستل ها رو رزرو کردم و خودم رو برای ماجراجویی آماده.

گرجستان با توجه به اینکه نیاز به ویزا نداره میشه خیلی راحت و بی دردسر بهش سفر کرد.همسفرهای من تو اتوبوس بیشتر کسانی بودن که قصد داشتن تو فستیوال موسیقی که هرساله در آناکلیا برگزار میشه شرکت کنن ولی من هدف دیگه ای داشتم.

 

 مرز سارپی

قدم زدن در کوچه پس کوچه های شهر و معاشرت با مردم محلی و همین طور امتحان کردن غذاهای محلی و سنتی از جمله معیارهای من از سفر کردنه.شاید به همین خاطره که هاستل رو انتخاب کردم.باید اعتراف کنم که اولین تجربه من از هاستل بود ولی به قدری فوق العاده بود که همیشه سعی میکنم هر جا رفتم سری هم به هاستل هاش بزنم.با من باشید تا بگم از خوبی های هاستل.

مسیر سفر ما از مرز بازرگان و ترکیه می گذشت و با توجه به اینکه ترکیه هم نیاز به ویزا نداره همه چی به خوبی پیش رفت.بعد از عبور از کشور ترکیه و طبیعت بسیار زیباش و تقریبا بعد از یک روز از تهران به مرز گرجستان رسیدیم.از مرز تا شهر باتومی راه زیادی نبود و چون ترخیص اتو بوس زمان بر بود تصمیم گرفتم با پرداخت یک لاری با ون ادامه مسیر رو برم.همون جا پولم رو تبدیل به لاری کردم{پیشنهاد می کنم تو باتومی این کارو انجام بدید چون به نفعتونه و دلار با خودتون از ایران بیارید}.

 

عکس نمایی از لابی هاستلی که من اقامت  داشتم.

بعد از تحویل گرفتن تختم و صرف ناهار کمی تو هاستل گشت زدم و متوجه شدم که یکی از صاحبان هاستل ایرانیه و شریکش هم گرجی.می تونم به جرات بگم بهترین هاستل باتومی و اینو تو همون روز اول می شد فهمید.مهمون هایی که از کشورهای مختلف می اومدن و آشنایی با فرهنگ های مختلف و پیدا کردن دوستای جدید بخشی از خوبی های هاستله.من سه روز در باتومی اقامت داشتم و از جاذبه های این شهر می تونم به:

 

Alphabet Tower برج الفبا

برج الفبا که حروف الفبای گرجی به شکل دی ان ای روی اون نقش بسته و همراه با نور پردازی فوق العاده زیبا در شب بسیار دیدنیه.این برج در نزدیکیه ساحل باتومیه.

{همون طور که تو عکس مشخصه هوای باتومی بیشتر ابری و بارونیه و بهترین زمان سفر به این شهر شهریورماه هستش.البته اینجا بازه ی دما بین هفت تا بیست و درجه س.بنابراین هیچ وقت خیلی سرد و خیلی گرم نیست و با توجه به نزدیکی به کوه ها خیلی هم شرجی نمیشه}.

 

Ali & Nino علی و نینو

مجسمه ی متحرک علی و نینو کخ در نزدیکیه ساحل و برج الفبا قرار گرفته و علاقه مندان زیادی دورش جمع میشن تا صحنه ی رمانتیک به هم رسیدن علی و نینو رو نظاره گر باشن.

این مجسمه ها برگرفته از یک رمان آذربایجانیه که روایتگر عشق پسری مسلمان از آذربایجان به نام علی و دختری مسیحی از گرجستان به نام نینو هست که هیچ وقت به هم نمیرسن.

Medea Statue مجسمه مدئا

مجسمه مدئا همراه با پشم زرین در دست در میدان اروپا قرار گرفته که به نظر من یکی از زیبا ترین مناطق شهر باتومی هست.احاطه شده با ساختمان های زیبا به سبک معماری اروپا و نمای بلندترین برج های باتومی.

باتومی شهر کوچک ولی بسیار دیدنیه که در سال های اخیر در زمینه ی گردشگری  پیشرفت چشم گیری داشته.بیشتر توریست ها از کشور روسیه هستن و شاید همین دلیلی باشه که مردم گرجستان نیازی به یاد گرفتن زبان انگلیسی نمی بینن.

کلیساها هم می تونن بخشی از جاذبه های گرجستان باشن.البته به وفور یافت میشن و مردم همیشه در حال عبادت هستن در کلیساها.تصویر بالا مربوط به بزرگ ترین کلیسای باتومی به نام کلیسای مادر مقدس هستش.
میرسیم به بخش شکم گردی.معروف ترین غذای گرجستان خاچاپوریه که دو مدل داره یکیش با تخم مرغ درست میشه و یکیش با پنیر که این مدل دوم بیشتر شبیه به پیتزاس ولی طعم خیلی خاصی نداره.غذاهاشون معمولا با همون نون گرجی طبخ میشه.

در عکس پایین می تونین خاچاپوری از نوع پنیر دارش رو ببینین.

 

با کمک محمد{صاحب هاستل} بلیت باتومی به تفلیس رو با قیمت مناسبی تهیه کردم و بعد از سه روز گشت و گذار در باتومی و پیدا کردن دوست های خوب راهی تفلیس شدم.

مسیر بین باتومی و تفلیس شش و نیم ساعت زمان برد و طبق برنامه ساعت سه و نیم بعد از ظهر به تفلیس رسیدم.

تفلیس تقریبا یک میلیون جمعیت داره و خیلی بزرگ تر از باتومیه.رودی که از وسط شهر رد میشه شهر رو به دو قسمت تبدیل کرده و شهر بیشتر بافت سنتی و زیبای خودش رو حفظ کرده.

بعد از کمی استراحت در هاستل رفتم بیرون تا گشتی تو شهر بزنم.خوشبختانه هاستل من جایی بود که میشد در کمترین زمان به اماکن دیدنی شهر دسترسی داشت.البته من کارت بلیت مترو هم به قیمت دو لاری تهیه کردم و بعضی مواقع در مسافت های دور تر ار مترو استفاده می کردم.

 

The Bridge of Peace پل صلح

پل صلح یکی از سازه های زیبای تفلیس که توسط معماری از ایتالیا طراحی شده و با گذر از رودخانه به پارک رکی میرسه که یکی از پارک های مهم شهره و مردم زیادی شب ها اونجا جمع میشن و به شادی و تفریح می پردازن.

یکی از مواردی که در جهت جذب توریست بهش توجه شده اینه که شما در اماکن عمومی دسترسی رایگان به وای فای دارید و اگر شما هم مانند من سیم کارت نخریدید مشکلی پیش نمیاد چون می تونید خیلی راحت به اینترنت متصل بشید و با خانواده و دوستان تماس بگیرید. از نکات مهم دیگه که باید بهش اشاره کنم اینه که امنیت این کشور به طرز عجیبی بالاست و اصلا نیاز نیست نگران دزدیده شدن وسایلتون یا زورگیری و از قبیل اتفاقات باشید. 

Narikala Fortress قلعه ناریکالا

قلعه ی ناریکالا و مجسمه ی مادر گرجستان بر روی تپه مشخصه.از نکات جالب این کشور اینه که شما مجبور نیستید برای ورود به هر مکانی پول پرداخت کنید و در مورد این قلعه هم این نکته صدق می کنه.شاید قدیمی ترین بنای شهر همین قلعه باشه که نمای بسیار زیبای شهر رو میشه از اون بالا دید.

برای دسترسی به قلعه می تونید پیاده از کوچه های منتهی به قلعه عبور کنید و یا اینکه از تله کابین استفاده کنید.

نمای شهر تفلیس بر فراز قلعه ناریکالا
 

St. Trinity Cathedral

اسم دیگه ش کلیسای سامبا س و بزرگ ترین و مرتفع ترین کلیسای ارتدکس جهانه و سومین کلیسای مرتفع در بین تمام کلیساهای جهان. دین مردم گرجستان مسیحی ارتدکس و به این صورته که ایستاده عبادت می کنن و مانند کاتولیک ها نیمکت در کلیساهاشون نیست.

به هنگام ورود به کلیسا روی تابلویی موارد ممنوعه ذکر شده مانند اینکه خانوم ها باید موی سر رو بپوشونن و یا اینکه اجازه عکس برداری ندارید. در مورد هزینه ها اگه بخوام بگم میشه گفت گرجستان کشور ارزونیه و می تونه با توجه به نزدیکی به ایران و ارزش پول ملی بهترین گزینه برای سفر باشه.

البته پیشنهاد می کنم وقتی به کشورهای خارجی سفر می کنید از فکر کردن به این که قیمت این غذا به ریال چقدر میشه خودداری کنید و سعی کنید فقط از سفرتون لذت ببرید. ولی با این تفاصیر بازهم گرجستان واقعا ارزونه و شما می تونید با پنج لاری کلی میوه بخرید یا با هشت لاری غذای خوب بخورید. در مدتی که من اونجا بودم ارزش لاری معادل چهار هزار تومان بود.

در نهایت بعد از سه روز اقامت در تفلیس به ترمینال اورتاچالا رفتم و با پرداخت نود لاری به تهران برگشتم.
کشور گرجستان دیدنی های بسیار و طبیعت بکر و زیبایی داره که فرصت لذت بردن از همه اونها برای من میسر نشد.
پیشنهاد می کنم حتما به این کشور زیبا سفر کنید.

 

نویسنده: میلاد وفایی

نظرات

  • با ارسال نظر،‌در بهبود کیفیت محتوای بلاگ سلام پرواز سهیم باشید.
  • نظرات شامل الفاظ رکیک، توهین، و محتوای تبلیغاتی تایید نخواهند شد.
  • نظر شما پس از تایید توسط تیم سلام پرواز، در وبسایت نمایش داده خواهد شد و در صورت ارسال پاسخ به صورت پیامک به شما اطلاع رسانی می‌شود.
مشاوره و خرید تور