Allowed overhead of airlines

اضافه بار مجاز ایرلاین ها

23 خرداد 1401

6 دقیقه زمان مطالعه

بدون دیدگاه

یکی از مسائلی که در پروازهای داخلی و خارجی برای مسافران به وجود می‌‌آید مقدار بار مجاز، اضافه بارها و هزینه اضافه بار است. وقتی که تصمیم به مسافرت در داخل کشور یا خارج از کشور دارید داشتن اطلاعات در مورد مقدار بار مجاز و قوانین مربوط به حمل بار و اضافه بار از طریق ایرلاین‌ها ضروری به نظر می‌رسد. بسیاری از مسافران با داشتن اطلاعات ناکافی و بی‌توجهی به مقدار مجاز بار در فرودگاه متوجه قضیه شده و ممکن است هزینه‌های زیادی را متقبل شوند. ایرلاین‌های مختلف وزن مشخصی را برای بار مجاز در نظر گرفته و به ازای اضافه بار هزینه دریافت می‌کنند البته ناگفته نماند همراه داشتن مقداری بار از 5 تا 7 کیلو به صورت ساک دستی در هواپیما امکان‌پذیر خواهد بود. توجه داشته باشید بار مجاز در پروازها به کلاس پروازی هم ارتباط دارد به طوری که در کلاس پروازی اکونومی حجم بار کم‌تر و در بیزنس و فرست کلاس نیز حجم بیش‌تری برای مسافران در نظر گرفته می‌شود. به هر حال ما در این مطلب تلاش می‌کنیم به دغدغه‌های مسافران در ارتباط با اضافه بار بپردازیم تا بتوانند با خیالی آسوده اقدام به مسافرت کنند. 

مقدار بار مجاز و اضافه بار در ایرلاین‌های داخلی و خارجی

مقدار بار مجاز و اضافه بار در ایرلاین‌های داخلی

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم ایرلاین‌ها برای حمل بار و مقدار بار مجاز قوانین خاص خودشان را دارند ولی در بسیاری از موراد شبیه یکدیگر عمل می‌کنند. به صورت کلی بار مجاز هواپیما به دو دسته بار اصلی و پار دستی تقسیم می‌شود که مقدار هر کدام از آن‌ها نیز متفاوت است. بار دستی شامل یک چمدان یا ساک کوچک است که مسافر می‌تواند آن را با خود به کابین ببرد که وزنی تا حداکثر هفت کیلوگرم را شامل می‌شود. چنانچه می‌خواهید اضافه بار را مدیریت کنید می‌بایست تنها وسایل باارزش و قیمتی نظیر موبایل و لپ‌تاپ را با خود به کابین ببرید و بقیه را در بار اصلی قرار دهید. شاید بسیاری از کاربران و مسافران به دنبال اضافه بار ماهان پرواز خارجی یا اضافه بار ایران ایر پرواز خارجی یا هزینه اضافه بار باشند که در این اینجا تلاش خواهیم کرد قوانین کلی مربوط به ایرلاین‌های داخلی را در اختیارشان قرار دهیم. واقعیت این است که مقدار بار مجاز برای پروازهای اکونومی در پروازهای داخلی 20 کیلوگرم و برای کلاس‌ بیزنس نیز 30 کیلوگرم می‌باشد که در کلیه ایرلاین‌ها داخلی این مورد صدق می‌کند. چنانچه میزان بار از مقدار بار مجاز گفته شده بیشتر باشد لذا مسافران می‌بایست هزینه اضافه بار را پرداخت نمایند. جالب است بدانید که شرکت‌های هواپیمایی خصوصی نظیر ایرلاین تابان و … نیز از قواعد ایرلاین‌های دولتی تبعیت کرده و مشابه عمل می‌کنند. البته ممکن است هر ایرلاین متناسب با قوانین خود مقدار بار مجاز را بیش‌تر هم بکنند لذا مسافران می‌بایست به هنگام تهیه بلیت نسبت به این مورد اطلاع کسب کنند. از مسافران محترم خواهشمندیم به هنگام تهیه بلیط هواپیما به قسمت Baggage weight در بلیت خریداری شده مراجعه کرده و از حد مجاز تعداد چمدان‌ها یا بسته‌ها و وزن آن‌ها مطلع شوند.

 

هزینه اضافه بار

چنانچه بیش‌تر از مقدار مجاز در هر ایرلاین، بار با خود به همراه داشته باشید می‌بیست هزینه اضافه بار را پرداخت کنید. تعداد چمدان‌ها یا بسته‌ها، وزن، قیمت بلیط و کلاس پروازی در تعیین میزان هزینه بار تاثیرگذار هستند. اما به صورت معمول نرخ اضافه بار یا هزینه هر کیلو اضافه بار معادل یک درصد قیمت بلیط هواپیما می‌باشد که به طور مثال اگر مسافر 4 کیلوگرم اضافه بار داشته باشد می‌بایست معادل 4 درصد قیمت بلیط هزینه اضافه بار پرداخت نماید. البته دقت داشته باشید ممکن است هر ایرلاین در مورد قوانین متفاوت داشته و مبلغی کم‌تر یا بیش‌تر از مقدار هزینه ذکرشده را از مسافران بخواهند. با توجه به شرایط خاصی که هر ایرلاین و شرکت هواپیمایی می‌تواند داشته باشد ممکن است که هزینه بارهایی نظیر لوازم ورزشی یا حیوانات خانگی به صورت جداگانه حساب می‌شود و هزینه اضافه بار را متقبل می‌شوند.

 

مقدار بار مجاز و اضافه بار در ایرلاین‌های خارجی

باری که در ایرلاین‌های خارجی و کلاس‌های پروازی مختلف به مسافران اختصاص پیدا می‌کند تا حدودی با ایرلاین‌های داخلی متفاوت است. اگر ایرلاین‌های خارجی را به دو دسته معمولی و لوکاست (کم هزینه) تقسیم کنیم در دسته ایرلاین‌های خارجی لوکاست شاهد کاهش مقدار مجاز بار هستیم و حتی پروازهای بدون بار داریم. مثال بارز این دسته از ایرلاین‌ها را می‌توان از ایرلاین پگاسوس یا فلای دبی نام برد که به دلیل اینکه پروازها را با قیمت پایین‌تری ارائه می‌دهند لذا ممکن است پروازهایی در کلاس اکونومی بدون بار هم برای مسافران تدارک ببیند یا مقدار مجاز بار بسیار پایین باشد و بار اضافه بر آن مستلزم پرداخت مبلغی اضافه تر باشد اما اضافه بار ترکیش و یا اضافه بار قطر داستان متنفاوتی دارد.  لذا مسافران عزیز به هنگام تهیه بلیط هواپیما حتما توجه داشته باشند که مقدار بار مجاز درج شده ر بلیط را مشاهده کرده تا دچار اضافه بار و به تبع آن متحمل هزینه اضافه بار نشوند.

 

وسایل و اقلام ممنوع در پروازها

با توجه به حساسیت بالایی که در سفرهای هوایی وجود دارد هر ایرلاین دارای قوانینی برای حمل و انتقال وسایل است که برای تعدادی از اقلام و وسایل در پروازها نیز ممنوعیت وضع شده است. هر ایرلاین به صورت جداگانه دارای لیستی از این وسایل ممنوعه بوده که مسافران به هنگام تهیه بلیط و پرواز باید به آن‌ها دقت داشته باشند. در اینجا به تعدادی از این اقلام ممنوعه در پروازها خواهیم پرداخت که منجر به دردسر و اضافه بار برای مسافران گرامی نشود. شش دسته از اقلام در پروازها ممنوع هستند که اگر همراه مسافر باشند به عنوان اضافه بار در قسمت بار اصلی هواپیما قرار می‌گیرد. این اقلام عبارتند از: لوازم ورزشی: چوب بیلیارد، چوب و باتوم اسکی، چوب گلف، چوب بیسبال، وسایل هاکی و همه ورزش‌هایی دارای وسایلی مانند چوب هستند. دسته دوم شامل انواع محصولات کشاورزی و دامی: گوشت، میوه و بذر گیاه. هر چند که این موارد تهدیدی برای سلامتی مسافران محسوب نمی‌شوند ولی ممکن است امنیت مسافران را مختل کنند. دسته سوم ابزارآلات: مواردی نظیر پیچ گوشتی (کوچک یا بزرگ)، چکش و دریل. در واقع کل ابزارآلات جزو وسایل ممنوعه محسوب می‌شوند. با توجه به وزن و حجم این اقلام، همراه داشتن آن‌ها ممکن است هزینه اضافه بار را به مسافران تحمیل کند. دسته چهارم وسایل تیز: چاقو و حتی چاقوی میوه‌خوری، قیچی و کاتر. دسته پنجم شامل وسایل آتش‌زا: فندک، کبریت، تینر و بنزین و دسته ششم وسایل ممنوعه کلی نظیر فشفشه، مواد محترقه، کپسول گازی، مواد رادیواکتیو، مواد آتش‌زای خودکار، اسلحه، کپسول گاز و منور.

نظرات

  • با ارسال نظر،‌در بهبود کیفیت محتوای بلاگ سلام پرواز سهیم باشید.
  • نظرات شامل الفاظ رکیک، توهین، و محتوای تبلیغاتی تایید نخواهند شد.
  • نظر شما پس از تایید توسط تیم سلام پرواز، در وبسایت نمایش داده خواهد شد و در صورت ارسال پاسخ به صورت پیامک به شما اطلاع رسانی می‌شود.
مشاوره و خرید تور